SYNOMOSIA TON ISON

Friday, October 27, 2006

Έχω ένα Φίλο.


Δεν τον έχω δει ποτέ μόνο τον ακούω …άλλοτε μου γράφει κι άλλοτε τον διαβάζω. Είναι μια Φωνή αλλά είναι κι άγγελος…είναι καλός μαντατοφόρος, καίριος, συντροφικός, με χιούμορ και μια ανεξάντλητη «περιέργεια» ζωής, είναι «παρών». Και είναι παρών, κυρίως, στα δύσκολα…γιατί στα δύσκολα τον άκουσα και στα δύσκολα τον γνώρισα. Παρ’ όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας –γεμάτη από υποχρεώσεις και τρέξιμο- επικοινωνούμε πάντα στη σωστή στιγμή γι’ αυτό και η φιλία μας χτίζεται με γερά υλικά. Υπάρχουν κι άλλες μικρές φωνές διάσπαρτες που τις διαβάζω και η κάθε μια είναι μοναδική και αναγνωρίσιμη γιατί μερικές φορές τον άνθρωπο τον καταλαβαίνεις καλύτερα όταν γράφει. Για όλους αυτούς αλλά για τον Φίλο περισσότερο αντιγράφω:

ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΗΜΑ

Ένα βράδυ που κοιταζόμουνα στους τοίχους γύρω μου
Κατάλαβα πώς είχα αγαπήσει
Κατάλαβα πώς ήμουν μέσα σε τόσους πολλούς
Που όλοι ήσαν ΕΝΑΣ και τρόμαξα

Από εκείνο το βράδυ συναντάω αγγέλους και χορεύουμε.

2/92

Friday, October 20, 2006

ΑΦΟΡΜΕΣ…

Μου αρέσουν οι αφορμές, κυρίως, γιατί μου θυμίζουν αφορμές. Έρχονται στο μυαλό μου πρόσωπα, στιγμιότυπα, βιώματα, εποχές που νόμιζα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες...
Είμαι ακόμα εδώ, ο ίδιος άνθρωπος με άλλη ηλικία και κάθε φορά αναρωτιέμαι: Ποιος είναι αυτός που τα έζησε; Πόσες ζωές πριν και πόσες ζωές μετά; Εκτός από την χειροπιαστή ζωή, ζω πάντα και μια δεύτερη, αφηρημένη ζωή, εκείνη του παρατηρητή.
Παράλληλη η ζωή: Σφαίρα του ήρεμου συλλογισμού, μειδίαμα νυχτερινό, απαλή μυρωδιά δροσίζει, με την άκρη του ματιού καταγράφω.
Κοντά η ζωή: Σε διαρκή αναμονή, τόσο που μερικές φορές την προσπερνάω.
-Αν δεν ήξερα τόσα πολλά δεν θα σε καταλάβαινα
.
-Και το λουλούδι απάντησε: Ανόητε! Φαντάζεσαι πώς ανθίζω για να με δουν; Ανθίζω για δικό μου λογαριασμό, επειδή έτσι μ’ αρέσει, κι όχι για τους άλλους. Η δική μου χαρά πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχω και ανθίζω...

Angie I still I love you αφορμή μου